Menu

Gündem … 23 Nisan 2015

Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan …

Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun…

Biz yine gündemimize dönelim isterseniz, bakalım dün ve bugün neler oldu ve olacak…

Dün Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasını radyoda dinledim, gerçekten inanın çok utandım, ben bir TÜRK olarak utandım acaba bir ERMENİ olsam ne düşünürdüm onu bilemiyorum.

Siz 78 Milyonluk bir ülkenin en yetkili kişisiniz, bu kadar kritik bir günde herkes sizin ağzınızdan çıkacak sözlere bakıyor. Söylediklerinizle kendinizi değil, koskoca bir ülkeyi temsil ediyorsunuz.

Dün konuşmasında söylediklerine bakar mısınız…

” Toplanmışlar yine 24 Nisan’da, bir araya gelecekler, kendileri ÇALIP, kendileri OYNAYACAKLAR..”

” Bu yaptıkları KURU TATMİN … ”

Hem olayları biz siyasiler konuşmayalım, bırakalım TARİH konuşsun diyeceksiniz, hem de en yetkili Devlet ağzıyla bu sözleri söyleyeceksiniz.

Sonra Dış Siyasette SIFIR SORUN politikası öyle mi?

Tarihte 18 Mart olarak kutladığımız Çanakkale Zaferini, sırf Ermenilerin yasını engellemek adına tutup 24 Nisan’a, aynı güne alacaksınız, oraya gidilmesin bize gelinsin diye Dünya Liderlerine mektuplar yazacaksınız, sonra da Tarihe saygı diyeceksiniz.

Kendisini bilemem ama ben o tarihte yaşananlar için değil – çünkü tam olarak ne oldu bilmiyorum – ama Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanının yukarıda yazdığım bu sözleri için Ermeni arkadaşlarımdan kendi adıma özür diliyorum.

Tarihin karar vermesi gereken bir yerde ben bir yorum yapamam, bilgim yeterli değil ama ortada bir ACI varsa, bu ACIYA saygı gösteririm, olaya TOPLUMSAL veya POLİTİK bakarak değil, bir İNSAN olarak bu saygıyı duyarım.

***
Bu sıralar ortada ” G ” ler dolaşıyor farkında mısınız.

3G – yok değil 3G+ – o da olmadı 4G – geçelim 5 G

Neden?

Çünkü birileri Sayın Cumhurbaşkanına MİLYON DOLAR değil, MİLYAR DOLARLIK yatırımların yapılacağı Mobil İhalesi için bilgi verdi – her kimse onlar paralelci olabilir , ALDATMIŞ olabilirler –

Ve ” O ” da ” 4G yi geçelim, çöp olur ortalık, kafadan 2 yıl sonra 5G ye geçelim ” dedi.

Dedi de, buradan anlıyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanı ya AKP’nin seçim bildirgesini okumadı ya da dediğim gibi birileri Sayın Cumhurbaşkanını aldatıyor yine.

Çünkü Sayın Başbakanın BEN YAZDIM dediği seçim bildirgesinde diyor ki..

” 4G Mobil elektronik haberleşme hizmetlendirme çalışmalarını başlattık ve bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. ”

Hatta Mart ayında Resmi Gazetede ihaleyi yayınlıyorlar, 26 Mayıs’ta ihale olacağını duyuruyorlar, bunu yapan DEVLET.

Eh firmalar da harıl harıl çalışıyor, ihaleye hazırlanıyorlar ve dün akşam.

THE END.

Peki şimdi ne olacak?

Sayın Cumhurbaşkanımıza bu brifingi veren zat veya zatlar her kimse, acaba ilk 5G çalışmalarının 2018 yılında yapılacağını, 5G’nin 2020 den itibaren kullanılmaya başlanacağını söylemediler mi?

Yoksa biz acayip bir sistem, teknoloji geliştirdik, 5G yi bütün Dünyadan önce hizmete sunup 2 sene sonra kullanıma açacak bir şeyler mi yaptık?

Göreceğiz bakalım …

En komiğime giden çözüm önerisinin başında şu geliyor – gazeteler ne olacak diye araştırırlarken yazmışlar – .

” Cumhurbaşkanı ikna edilecek. ”

Türkiye’nin haline bakar mısınız, ” O ” nu ikna etmek için 78 milyon seferber olacak, ” O ” nu ikna edersek ihaleye, 4G ye devam, yoksa YANDI şirketler.

Ve tabi BİZ, benim bildiğim GSM şirketleri ZARAR etmezler, ettikleri bir ZARAR varsa da, bunu bize geçirmenin bir yolunu bulurlar, merak etmeyin.

***
Kapalıçarşı’da çok garip şeyler oluyor.

Dün 80 esnaf çıkartıldı, senelerdir orada olan esnafı POLİS kapı dışarı etti…

Daha onlar dışarı edilirken, VAKIFLAR 500 metre kare yeri ihaleye açtılar.

Bakalım bu ihaleyi kim kazanacak?

Kim bu Kapalıçarşı’daki 80 insanın ekmeğinin üzerine kendisi bir şey yapacak?

***
Yemen’de Suudi Arabistan artık neredeyse katliam yapıyor, nasıl bir hava saldırısı anlaşılır gibi değil, 1000 den fazla ölü var.

En sonunda birileri Suudi Arabistan’a dur dedi.

Yok biz demedik, biz Suriye’de öldürülenler dışında kimseye karışmıyoruz, orada da bir tek ESAD’ın öldürdükleri müslüman, karşı tarafın öldürdüklerini saymıyoruz.

Amerika DUR dedi, yeter dedi… Çünkü YAN etkileri çok fazla…

Yani, siz birilerini öldüreceğim diye bomba atarken oradaki sivil halkta ölüyor.

İslam alemi birbirini öldürürken, kararı ABD veriyor …

Yazık gerçekten çok yazık… Binlerce insan ölüyor, on binlerce insan göçüyor, denizlerde boğuluyor, sınırlarda telef oluyor..

***
Artık Futbol ile ilgilenmiyorum ama eğer gazetede yazanlar doğruysa Alex için üzüldüm.

Alex’i bugün Türkiye’de SEVMİYORUM diyecek bir kişi çıkmaz eminim. İnsanlığı ile, efendiliği ve centilmenliği ile, örnek aile yaşantısı ile, golleri ile.

Ama 1 kişi varmış demek ki, o da Aziz Yıldırım.

Müzeye, stada ve Samandıra’ya alınmamış Alex.

Ne yaptı bu Alex bu kadar bilemem ama, Aziz Beyin kini müthiş yani, ona bir kez yanlış yaptın mı yandın.

Bence Alex’e ayıp edilmiş ama bunun kararını Fenerbahçeli dostlarım versin, bana düşmez tabi ..

***
Güzel , sağlıklı ve keyifli bir TATİL GÜNÜ dilerim hepinize …

Sevgiler & Saygılar

Benzer Yazılar

YORUMUZU BIRAKIN