Menu

HICH OTEL : Konyada ödüle doymayan bir BUTİK Otel

Konya’ya Hz. Mevlana’yı ziyaret etmek için gitmeye karar verdiğimizde bir geceliğine bir otel tercihi yapmak durumundaydık. İnternet’te yaptığım hızlı bir çalışmada önüme HICH Otel çıktı, adı oldukça ilginç gelmişti, biraz araştırma yaptıktan sonra booking.com’dan rezervasyon yaptırdım.

Cumartesi Yeni Hızlı Tren ile sabah 07:30’da Pendik’ten yola çıktık, 4 saat 15 dakika sonra Konya’daydık, bir araba kiraladık ve HICH OTEL’e vardık.

_102041

Dışarıdan baktığınızda bir köşkü andıran otelin kapısında bizi sevgili Yılmaz karşıladı. Ve başladı anlatmaya…

Hich otelin anlamı HİÇLİKten geliyormuş, yan yana iki tane tarihi konakın restorasyonu ile 13 odalı bir butik otel haline getirilmiş. Açılışı 14 Aralık 2012. Rezervasyonun arkasında saatler var, her yerde şehirler vardır, burada dini merkezlerin saatleri gösteriliyor. Ortada ise tersine dönen bir saat, zamanı farklı anlatıyor, HİÇLİĞİ simgeliyor.

_102445 _101524

Yer olarak mükemmel, Hz. Mevlana’nın Türbesinin hemen yanında, hatta bir çok odasının camlarından Yeşil Türbe’yi görmeniz mümkün.

_133209

İnanılmaz keyifli bir tanıtımdan sonra odaya geçtik, daha kapıyı açar açmaz müthiş temiz, tüm detayları düşünülmüş bir oda ile karşılaşıyorsunuz. Her şeyden önce beyaz ağırlıklı bir tasarım, İtalyan tasarım bir banyo. Bir çalışma masası, Iphone / Ipad / Ipod’lar için şarj aletleri, çay-kahve makineleri, dolu bir minibar, suyu-sodası ve yanında bir küçük ceviz-üzüm-fındık ikramı. Sakızınıza kadar düşünülmüş bir ikram seti.

_133301_133233

Oda tasarımı zaten büyüleyici ve tertemiz. Odaların isimlerini de güzel seçmişler, hem tersten, hem düzden anlamı olan kelimeleri kullanmışlar, mesela METOT – TOTEM, NAMAZ – ZAMAN, PARA – ARAP gibi, her bir odanın adı var, biz METOT’ta kaldık.

_133455

Aşağıya indiğinizde muhteşem bir bahçe ve hemen yanında bir cafe / restoran.

Sabah kahvaltı için indiğimizde gözlerimize inanmadık, her tarafı kitap dolu – Sevgili Yılmaz’ın dediğine göre yaklaşık 1.000 kitap. Yine en ince detaylarına kadar düzenlenmiş masalar ve müthiş bir kahvaltı. Özel tasarlanmış bir tahta sehpada geliyor. Açık büfede de her türlü içecekler mevcut.

_092610 _091333 _092400

Çıkıştan önce Yılmaz dedim, bu ödüller ne, meğer ödüle doymayan bir butik otelmiş.

Türkiye’de ilk 10 da, dünyada Tripadvisor’da bazı dallarda birincilik, bazı dallarda dördüncülük, görülmesi gereken 10 butik otel içinde yer almalar. Yani anlayacağınız ÖDÜLE doymayan bir otel.

_101408 _101400

Ucuz mu, hayır değil, zaten ucuz olsa bu ödülleri alamazdı, ancak bizim gibi bir gün kalacak birileri için verdiğiniz her kuruşun değerini hak eden bir otel inanın.

Adresi : Aziziye Mahallesi, Celal sokak No: 6 Karatay – KONYA

Web adresi : www.hichhotel.com

Kontak : Murat Yılmaz Çinardalı – GENEL SORUMLU – +90 332 353 44 24

Eğer giderseniz kalmasanız bile cafesini, bahçesini ziyaret edebilirsiniz.

_101319

Ben o kadar seyahat ediyorum, onlarca otelde kaldım ama şimdiye kadar kaldığım en güzel BUTİK OTEL diyebilirim, abarttığımı düşünebilirsiniz, ama sizler de gördüğünüzde bana hak vereceksiniz.

Sevgiler & Saygılar

 

 

Benzer Yazılar

YORUMUZU BIRAKIN