Menu

Gündem … 21 Aralık 2015

Dün yazmıştım, artık inanın içimden bir şeyler yazıp bugünden, geldiğimiz noktadan şikayet etmek gelmiyor. Çünkü kendimiz yazıp, kendimiz üzülüp, kendi sağlığımızla oynuyoruz.

Maalesef bu ülkede insanlar öldürülüyor, göz göre göre, korkmadan. Kimi siyasi yönden, kimi polis tarafından, kimi eski koca tarafından, kimi sevgili tarafından, kimi iş kazalarında, kimi anlamsız cinayet gibi trafik kazalarında, kimi terörden, kimi kıskançlıktan, kimi bombalanarak, kimi vurularak …..

Ama sürekli bir ÖLÜM var, hani öyle eceliyle kendi kedine gelen ölümler değil, saysanız her gün ortalama 10 15 den fazla insan ANLAMSIZ bir şekilde ölüyor ve BİZ bununla yaşamaya alıştık.

Şaşırmıyoruz, sayı çok olmayınca üstünde bile durmuyoruz.

Öyle bir ülke ve öyle insanlar olduk ki, artık kabullendik neredeyse..

Şimdi Allah aşkına bir düşünün ….

Bir ülkede OLMAMASI gereken ne varsa bizim ülkemizde olmuyor mu?

– Yolsuzluk : Dibine kadar var, Siyasette yolsuzluğa bulaşmamış insan bulamıyoruz ve bu insanların büyük bir bölümü hala ÇOK GÜÇLÜ ve KUDRETLİ ……… Ne yapabiliyoruz? Kocaman bir HİÇ !!!!

– Eğitim : Yap boz tahtasına döndü, bir sene önce alınan kararlar ile bir sonraki sene alınan kararlar birbirini tutmuyor. FEN Bilimleri diye bir bilim dersi kalmadı, acayip cahil çocuklar yetiştiriyoruz, Bilim okullarına giden yok, İmam Hatipler aldı başını gidiyor … ne yapabiliyoruz?_ Kocaman bir HİÇ !!!

– Terör : Kendi ülkemizde yaşanan terör durmuyor, her gün şehitler veriyoruz, sivil vatandaşlarımız ölüyor. Güney Doğu’da bir sürü yerde sokağa çıkma yasağı var, kurunun yanında çok ciddi miktarda yaşta yanıyor, çocuklar, hastalar sıkıntıda … Ne yapabiliyoruz? … Kocaman bir HİÇ!!!

– Siyaset : Düşmanlık yaşamadığımız bir ülke kalmadı, neredeyse çevremizde her ülkeyle kavgalıyız. Her gün bir yerden bir sıkıntı yaşıyoruz, daha sonra en çok sıkıntı yaşadığımız ülkeler ile tekrar barış yaptık diye çıkıp açıklamalar yapıyoruz. Dış Siyasetteki yanlış politikalar Türkiye’nin her yerini sarsıyor … Ne yapabiliyoruz? … Kocaman bir HİÇ !!!

– Ekonomi : İşsizlik artıyor, Dolar / Euro almış başını gidiyor, ^3 TL ye gelen bir Dolar var. Dünyada petrol ucuzluyor, biz 5 TL ödüyoruz. İş yerleri kapanıyor, yatırımlar durmuş, Borsa tepetaklak ve biz ne yapıyoruz? … Kocaman bir HİÇ !!!

– Özgürlükler : Kimin kimi neden göz altına aldığı, tutukladığı belli olmayan bir dönem yaşıyoruz. Cumhurbaşkanına hakaret davaları, bri senede, otuz senede yapılan davaları aştı. Kimse yazamıyor, kimse haber bile veremiyor, biraz sesin çıkarsa da Hükümet üstüne biniyor, kayyumlar atanıyor …. Biz ne yapabiliyoruz? .. Kocaman bir HİÇ!!

Yani yazsanız nereye elinizi atsanız, iyi bir şey çıkmıyor.

Bu ülkede HALKIN %50’sinin bu ülkede ne olduğunu hakkında DEĞİŞMEZ bir tutumu devam ediyor, bir %20 lik bölümde kendi halinde Türk ve Kürt Milliyetçiği peşinde, %10 ne olursa olsun umursamıyor bile.

Ne kaldı geriye?

İşte gurur duyduğum sayfamdaki Türkiye’yi seven, Atatürkçü görüşleriyle kendini ifade etmeye çalışan bir avuç AZINLIK …

Ne kadar ACI……

Ağzımızla kuş tutsak değiştiremeyeceğimiz bir Türkiye için yazıp, çizmeye devam ediyoruz, AMA maalesef kendimiz okuyor, kendimiz beğeniyoruz. Yani tam bir ” Körler Sağırlar, Birbirini Ağırlar ” modu …

ACI ama GERÇEK bu ….

Yoksa şu yukarıda saydığım şeylerden HEPSİ değil, bir kaç tanesine bu HALK yeteri bir tepki gösterebilseydi, şimdiye çoktan ÖZGÜR ve DEMOKRATİK bir ülke olmuştuk….

Ama olmuyor….

Ne zaman olacağı da artık kestirmek çok güç..

Sevgiler & Saygılar

Benzer Yazılar

YORUMUZU BIRAKIN