Menu

Söğüt’ten Akbük’e seyahat notları

Biliyorsunuz genelde gittiğim, gezdiğim yerleri daha sonra sizler de faydalanabilirsiniz belki diye yazıyorum.
Bu kısa tatilimizde gezdiğimiz yerleri, durumları size kısaca özetlemek istedim.
1- Söğüt :
Minnacık bir koy, özellikle teknecilerin uğrak yeri. O yüzden minnacık koysa dört beş tane iskele var. Öyle lüks bir yer değil. Sessiz, sakin ve huzurlu bir koy. Sahilde ve arka bölümlerde pansiyonlar var. Biz Kaptanın yerinde kaldık, tertemiz, verandalı, çok keyifli bir pansiyon. Oda kahvaltı 300 TL ödedik. Denizini söylememe gerek yok sanırım, pırıl pırıl bir deniz. Deniz kenarında birkaç lokantası var, biz Keçi Bükü lokantasında yedik balığımızı. Fiyatlar oldukça uygun.
2- Bozburun :
Söğüt ile Bozburun arası yaklaşık 20 km. Bozburun en uç nokta. Zaman itibariyle bazı yerler kapatmış olsa da, sahilde hala açık lokantalar ve kafeler var. Ortada minik bir adası var. Deniz kenarı yatlar ile dolu. Pansiyonların neredeyse tamamı açıktı. merkezden devam ederseniz minik bir plaja geliyorsunuz, oradan da denize girebildiğiniz gibi, şehir içinde de pansiyonların önü hep tahta iskele, direkt oradan da girebiliyorsunuz.
3- Selimiye :
Bugünlerin en çok gidilen yerlerinden birisi olunca her şey ateş pahası olmuş. Yavaş yavaş Alaçatı’ya benzer bir şekilde ilerliyor. Gerçi bizim gittiğimizde birçok yer kapanmıştı. Ancak yazın nasıl bir yer olduğunu tahmin etmeniz çok zor değil. Deniz mükemmeli su sıcacık. Fiyatlar ise gezdiğimiz yerler içinde en yüksek olanı. Kalmadık ama zaten pek kalınacak yer de kalmamıştı. Yine de gezmek ve denize girmek için keyifli bir mekan.
4- Turgut şelalesi :
Marmaris’e 30 35 km yakınlıkta bir şelale. Bozburun ile Selimiye arasında. Çok büyük bir şelale değil ama yaklaşık 10 metreden şelalenin buz gibi suyuna atlayan çok insan var. Gayet güzel tahta merdivenler yapmışlar. Rahatlıkla yukarıya kadar çıkabiliyorsunuz. tertemiz bir hava ve buz gibi bir su. Oralara kadar gittiyseniz mutlaka uğrayın derim. Sadece an yoldan şelaleye kadar giden yok yaklaşık 1 km bozuk toprak bir yol. Görülmesi gereken bir yer.
5- Kız kumu :
Hani denizde yürüme keyfi yaşamak isterseniz Turgut şelalesinden sonra hemen Kız Kumu’nda durmanız gerek. Yaklaşık 600 metrelik ve dizinize kadar gelen bir deniz. Hani tam denizin ortasında durabilirsiniz. Turgut şelalesinden Marmaris’e doğru giderken sol kolda kalıyor.
6- Datça :
Datça’yı anlatmaya pek gerek duymuyorum, birçok arkadaşım Datça’ya gelmiştir. Merkez kalabalık. Merkezdeki sahilde yan yana 9 tane lokanta var. Işıklandırması harika. Her bir lokantanın kendine özgü bir namı var. Kekik, Kumluk ve Maradona’nın yerleri biraz sivrilmiş durumda. Biz Fuda Otelde kaldık. kaldığımız en güzel otel diyebilirim, tam merkezde, her yere yakın ve muhteşem balkonlu, deniz kenarı bir otel. Kesinlikle tavsiye ederim. Datça’da lokanta fiyatları yarı yarıya düşmüş durumda, o yüzden de lokantalar oldukça dolu. Sonra marinanın orada yan yan birkaç bar var ve hepsinde canlı müzik var. Oldukça da dolu barları. Gece 12’ye kadar tabii.. Bir de tabii keçi sütü dondurma, mutlaka yemelisiniz.
7- Eski Datça :
Eski Datça deyince tabii ilk akla gelen Can Yücel oluyor. Evi, sokağı orada ama aslında o her yerde. Girdiğiniz her dükkanda, lokantada ondan bir şeyler var. Mutlaka gezilmesi gereken hatta bir akşamın geçirilmesi gereken bir yer. Elinizden kamerayı bırakamayacağınız sokaklar, dükkanlar, çiçekler, hediyelik eşyalar. Gerçekten zaman ayırmanız gereken bir yer Eski Datça.
8- Kargı koyu / Palamut Bükü koyu ve Knidos :
Datça’da iki koy çok meşhur. Birisi Kargı koyu, diğeri Palamut bükü koyu. Kargı çok yakın, 5 km mesafede, Palamut Bükü ve Knidos ise Datça’ya gelmeden yol ayrımından sonra 20 km mesafede. Kargı koyu doluydu ama Palamut Bükü o kadar kalabalık değildi. Palamut Bükü deniz olarak Dünya Listelerine girmiş bir deniz. Knidos ise mutlaka gezilmesi gereken bir antik kent. Hatta o dönemin en zengini en demokratik ve en büyük ticaretinin yapıldığı yermiş. Ege ve Akdeniz’in buluşma noktası olduğu için deniz ticaretinden zenginleşmiş bir kent. Hala kazılar yapılıyor.
9- Akbük :
Gezimizin belki de en muhteşem koyu ve denizi. Dağın tepesinden gördüğünüzde hayranlık uyandırıyor. Denizi sıcacık. SİT alanı olduğu için yerleşime izin verilmiyor ancak birkaç otel, kulüp ve lokantası var. Hani gezimiz içinde en çok beğendiğimiz deniz buradaydı. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer diyebilirim.
10- Ören :
En son Ören’e uğradık, biraz şehri dolaştık, büyük bir alana kurulmuş. Bize biraz dağınık geldi, çok sevemedik. Biz de Marinaya gidip orada yemek yedik, çok vakit geçirmeden de Bodrum’a döndük.
Evet,
Gezdiğimiz yerler hakkında
Kısa bilgiler böyle..
Sormak istediğiniz bir şey olursa
Memnuniyetle yanıt verebilirim.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
Haluk İlhan

Benzer Yazılar

YORUMUZU BIRAKIN